Наказ №10 Про стан харчування дітей в кз днз за 2014 рік



Скачати 53.67 Kb.
Дата конвертації09.03.2016
Розмір53.67 Kb.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ДОШКІЛЬНИЙ

НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

(ЯСЛА-САДОК) № 450 КОМПЕНСУЮЧОГО ТИПУ ХАРКІВСЬКОЇ

МІСЬКОЇ РАДИ»

КОММУНАЛЬНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ

«ДОШКОЛЬНОЕ

УЧЕБНОЕ УЧРЕЖДЕНИЕ

(ЯСЛИ-САД) № 450 КОМПЕНСИРУЮЩЕГО ТИПА ХАРЬКОВСКОГО

ГОРОДСКОГО СОВЕТА»



НАКАЗ




05.01.2015 №10

Про стан харчування

дітей в КЗ ДНЗ за 2014 рік
Аналіз стану харчування за 2014 рік показав, що харчування в дошкільному закладі організовувалось відповідно до санітарних норм. Сестрою медичною старшою Гуцу С.М.., сестрою медичною Іващенко К.О. та комірником Севастьяновою З.І. постійно контролювалася якість продуктів харчування від постачальників, про що свідчить вся наявна документація. З метою попередження кишково – шлункових захворювань та харчових отруєнь серед дітей здійснювався суворий контроль за умовами зберігання, дотриманням строків реалізації продуктів харчування й технологією приготування їжі. Регулярно проводилось зняття проб їжі, виставлялись добові проби. Гуцу С.М., сестрою медичною старшою, сестрою медичною Іващенко К.О. своєчасно велась вся необхідна документація.

Для правильної організації раціонального харчування дітей на основі перспективного меню та з урахуванням наявності продуктів складалось щоденне меню. Меню складалося згідно картотеки.

На основі накопичувальної відомості обліку витрат продуктів на одну дитину проводився аналіз та корекція виконання натуральних норм харчування. На основі накопичувальної відомості обліку витрати продуктів на одну дитину, проводився аналіз та корекція виконання натуральних норм харчування.

Виконання натуральних норм продуктів харчування показав наступне:





Продукти

Виконання норм %

В середньому за 1 день

на одну дитину



Хліб

99

84/118

Крупи

100

30/45

Цукор

100

35/45

Борошно

60

9/19

Картопля

98

137/215

Олія

90

5/10,8

Сухофрукти

100

10

Масло вершкове

90

22,5/27

Сметана

30

3/4,5

Сир твердий

-

-

М’ясо

60

51/72

Яйце

65

0,13 – 0,26

Риба

50

15/30

Овочі

90

180/225

Молоко

60

240/270

Сир м’який

80

36/48

Сок

60

36/60

Аналіз щоденних норм харчування та хімічний склад їжі показав, що діти як раннього так і дошкільного віку недостатньо отримують білків та вуглеводів, внаслідок чого знижена калорійність їжі.

На підставі вищевикладеного аналізу норм отримання дітьми продуктів харчування та з метою організації повноцінного, якісного харчування дітей в дошкільному навчальному закладі

НАКАЗУЮ:


  1. Сестрі медичній старшій Гуцу С.М., сестрі медичній Іващенко К.О.:

1.1. Здійснювати моніторинг виконання норм харчування.
Постійно
1.2. Стежити за різноманітністю продуктів харчування у раціоні дітей та проводити їх корекцію згідно з таблицею взаємозаміни.
Постійно

1.3. Суворо контролювати наявність сертифікату якості під час прийому продуктів харчування та дотримання термінів реалізації продуктів харчування.


Постійно

2. Комірнику:

2.1. Забезпечувати оптимальний та різноманітний набір продуктів харчування у коморі.
Постійно

2.2. Приймати продукти харчування від постачальників згідно вартості, яка вказана в специфікації та при наявності сертифікату якості та ветеринарної довідки з визначенням строків реалізації продуктів харчування.


Постійно

2.3. Своєчасно замовляти продукти харчування.


Постійно

3. Шеф – кухарю:


3.1. Суворо дотримуватись технології приготування їжі.
Постійно
4. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

Завідувач КЗ «ДНЗ №450» І.Е. Пухарєва



З наказом ознайомлені:

Гуцу С.М.

Іващенко К.О.

Клименко О.Е.

Смирнова Н.Л.


База даних захищена авторським правом ©refs.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка