Таблиця «найкорисніші та шкіливі продукти»



Сторінка1/11
Дата конвертації06.03.2016
Розмір2.37 Mb.
  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11
ТАБЛИЦЯ

«НАЙКОРИСНІШІ ТА ШКІЛИВІ ПРОДУКТИ»


Найкорисніші продукти

Опис

1.Яблука

2. Морква, броколі


3.Цибуля/часник

4. Каша
5.Молочні продукти



Вміщені в них фруктові кислоти допомагають боротися з гнильними бактеріями , тому яблука дуже корисні для шлунка. Пектини допомагають процесу травлення. Яблука багаті мікроелементами (залізом ), тому запобігають розвитку анемії/

Морква - джерело бета- каротину. Броколі - дієтичний гіпоалергенний продукт.


Вживання цих продуктів підвищує імунітет , постачає організм вітамінами і мінералами.


Вона багата вуглеводами, які необхідні для росту і розвитку дитини і повинна бути присутня в раціоні щодня, переважно давати на сніданок.

Молочні продукти, що містять біфідо-і лактобактерії нормалізують мікрофлору кишечника, перешкоджають розвитку дисбактеріозу.


Шкідливі продукти

Опис

1.Кока –кола

2.Солодка газована вода


3.Картофельні чіпси

4.Сосисиі (дешеві ковбаси)
5 . Маргарин .


Напій містить ортофосфорну кислоту , яка може видаляти іржу. А в 1 літрі напою - 25 ложок цукру , таке навантаження не під силу підшлунковій залозі дитини , що відповідає за зниження цукру в крові.
Напій містить бензоат натрію , який пошкоджує мітохондріальну ДНК , що може призвести до цирозу печінки та інших захворювань .

У поєднанні з величезною кількістю жиру , ароматизаторами та смаковими добавками чіпси стають справжньою загрозою для шлунка малюка.


У їх складі практично немає м'яса , зате багато жирів , соєвого білка і нітриту натрію , який перетворюється на канцероген .


У маргарині містяться молекули жирних кислот , які перетворюються в транс - ізомери , що підвищують рівень холестерину в крові , сприяють розвитку судинних захворювань.



Додаток 2

ПЛАН РОБОТИ З БАТЬКАМИ ЗА ПРОЕКТОМ

«ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ»

№/



Зміст роботи

Форма узагальнення

Термін виконання

Відпові-дальний

Організаційний етап

1

1.Організація Дня відкритих дверей «Зустрічай нас, дитсадок! »

2.Організація інноваційного середовища для здоровˊязберігаючої діяльності.



Сценарій
Пам'ятка
Бесіда

Вересень

Вихователі
Батьки

Діагностичний етап

1

Проведення анкетування з метою виявлення інтересів і знань батьків вихованців з питань здорового харчування дітей 5-6 років

Анкети

Тести


Жовтень

Вихователі

Медсестра



Навчальний етап

1

Психолого-педагогічний лекторій для батьків:

«Що таке хроший смак їжі»

«Що таке повноцінне здорове харчування»

«Десять найшкідливіших продуктів харчування»

«Народні традиції харчування», «Як і коли потрібно їсти»

-Започаткування ведення батьками «Щоденника харчування»



Міні-лекції

Консультації
Щоденник


Листопад

Вихователі


Лікар

Батьки


2

Засідання за круглим столом

1.« Харчування дітей дошкульного віку та його вплив на стан здоров'я дитини»

2. «Що таке хороший смак їжі?»


Міні-лекції


Грудень

Вихователі

Керівник днз

Батьки


3

Батьківський всеобуч „Це потрібно знати” (самостійне вивчення молодими батьками психолого-педагогічної літератури з проблеми здорового харчування)

Каталог рекомендо-ваної літератури

Січень


Вихователі

Вихователь-методист



4

Випуск педагогічних рекомендацій:

«Режим харчування дитини вдома»

«Як запобігти харчовим отруєнням»

«Як привчити дитину до здорового харчування».



Рекомендації

Лютий

Вихователі

Вихователь-методист



Етап практичної підготовки

1

Семінр- практикум: «Здорове харчування»

  1. Доповідь методиста «Режим харчування».

  2. Перегляд інтегрованого заняття «Розумно їсти-довго жити»

«Круглий стіл» ««Харчування – джерело енергії»

  1. Підбиття підсумків семінару, вироблення спільних заходів роботи дітей по темі «Режим харчування»

Доповідь
Заняття з дітьми

Лекція

Заняття з батьками



Бесіда

Березень

Вихователі

Вихователь-методист

Діти


2

1.Вечір запитань та відповідей (обмін досвідом)

- Дискусія „Мій садок – найкращий?”

- Харчування у вашій родині (обмін досвідом)

2.Виставка «Кулінарні секрети» (рецепти улюбленої страви родини), створених батьками.



Виставка



Квітень
Травень

Вихователі

Методист

Батьки


Контрольно-оцінювальний етап

1

- Аналіз ведення «Щоденника харчування» (відстеження динаміки розвитку)

- Діагностування батьків (відстеження динаміки)



Щоденник

Анкети


Тести

Травень

Вихователі

Медсестра


  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11


База даних захищена авторським правом ©refs.in.ua 2016
звернутися до адміністрації

    Головна сторінка